Petrov se raduje z prvních stupňů vítězů, Lotus-Renault má potenciál

Petrov se raduje z prvních stupňů vítězů, Lotus-Renault má potenciál

Ruský pilot se kvalifikoval na solidním šestém místě, které pak v závodě ještě vylepšil a poprvé v kariéře měl možnost podívat se na pódium. Sám si před závodem nebyl kvalitou vozu jist.

Překonali ho jen první Sebastian Vettel a druhý Lewis Hamilton.

"Jsem rád, že tady mohu s kluky sedět," řekl Petrov na pozávodní tiskové konferenci. "Celý víkend jsme na tom byli dobře. Dosud jsme ale nevěděli, jak na tom vlastně jsme. Přivezli jsme si sem několik novinek, v pátek to vypadalo velmi dobře a ani kvalifikace nebyla špatná. Dnes jsme se plně soustředili na závod, který vyšel perfektně. Musíme být na naše umístění hrdí.

Start nebyl špatný. Bojoval jsem s Fernandem, pak jsem před sebou viděl Jensona. Nebyl důvod se se šlapáním na brzdu ukvapit," řekl Petrov, který si pohrává s myšlenkou stát se jedničkou týmu.

Od Nicka Heidfelda se očekávalo více, což si pravděpodobně uvědomuje i zkušený Němec sám. Dojel čtrnáctý se ztrátou jednoho kola.

"Nebylo to dnes jednoduché. Samozřejmě mě zklamalo, že jsem nedojel na bodech, ale to zkrátka nebylo možné, obzvlášť poté, co jsem v prvním kole utrpěl náraz. Je to škoda, protože jsem dobře odstartoval a v první zatáčce jsem byl po startu z osmnáctého na dvanáctém místě. Poškození vozu bylo dost významné, hlavně na pravé části šasi. Nebyl to povedený závod. Těší mě ale, že Vitalij dosáhl tohoto skvělého výsledku. Dokazuje to, že máme dobrý vůz a můžeme bojovat vysoko," řekl Heidfeld.

Doporučujeme

Články odjinud